Om oss

C2Elements har ett nära samarbete med arkitekterna i Skandinavien för att hitta på de bästa och mest kreativa lösningarna för fasader med skärmplattor.

C2Elements förmedlar försäljning till entreprenörer i Danmark, Norge och Sverige. C2Elements samarbetar med byråer från några av Europas ledande leverantörer:

C2Elements fascination

Vi fascineras av att arbeta med ett fasadmaterial som har producerats i tusentals år och som bara består av tre grundläggande delar: Eld, vatten och lera.

Vad tycker arkitekter när de hör ordet terrakottafasader?

För många ger det associationer till keramik från antiken, till de fantastiska mosaiverken från 1500-talet i Persien och Mindre Asien. I moderna arkitektur handler tankarne förmodligen mer om Alvar Aaltos keramiska baguettväggar och Jørgen Utzons intensiva jakt på det perfekta skalet till operahuset i Sydney.

På C2Elements är vi glada för dagens skärmtegel som har alla möjligheter som finns i keramiken med tanke på dess unika design och spännande arkitektur.Under de senaste 15 åren har tillverkningsteknikerna utvklats dramatiskt inom keramik-industrin. Från enkla homogena skärmtegel i storlek 20×40 cm till nya dimensioner, arkitektdesignade och färger som inte fanns för 10 år sedan. Alltså er oändlig utvekling där arkitekten spelar en stor roll.

 

Det senaste är användingen av glasyrer som effekt på fasader. Glasyrer som för bara några år sedan inte fanns, spelar idag en aktiv roll på fasaderna. På exakt samma sätt som de gjorde i de fantastiska mosaikprojekten i Persien för hundratals år sedan.

Referenser som sträcker sig från flerfamiljshus till Lego House

Vi är stolta över att vi tillsammans med arkitekterna har hjälpt till att sätta avtryck på keramisk arkitektur i Skandinavien under de senaste 15 åren. Allt från gamla flerfamiljshus från 50- och 60 -talen med fallna betongfasader eller tegelväggar med obekväma kalla broar som förvandlas till vackra byggnader som är bekväma att bo i.

Vi är glada att kunna bidra till detta, precis som vi är ödmjuka stolta över att kunna leverera fasader för stora arkitektoniska pärlor som Novo Nordisks högkvarter, Lego House eller beklädnaden av ett kraftverk beläget mitt i Stockholms stad. Inget av dessa projekt skulle ha blivit verklighet om arkitekterna inte hade tänkt på materialet och vi är mycket tacksamma för det.

Naturliga brända färger med speciell teknik
TERRART® -färgerna och ytorna är gjorda över en rad naturliga brända färger och sträcker sig från vitt, sandigt, gult och taupe ända upp till färger som tenderar att bli gråa. Det finns också ett stort urval av röda toner som sträcker sig ända upp till bruna och svarta toner. Alla terrakottalement som tillverkas med TERRART® är gjorda med lerfärg i hela djupet.

Naturens skönhet är dock mer än bara dess färg. Specifika tekniker skapar ytor som ger en helt egen karaktär. Kreativa idéer kan därmed implementeras med ett imponerande resultat. Oavsett om ytan är kammad, avskalad, slipad eller på annat sätt bearbetad – slutresultatet är en vacker visuell upplevelse.

terrart1

Naturliga brända färger Naturliga ytor Engober

Hel ogenomskinlig glasyr
Ogenomskinlig glasyr kan ha varierande visuellt ”djup”, beroende på om det är en eller dubbelbränd tegel.

Snörglasyr
Lackglasyr är vanligtvis en färgad glasyr, men i en design så att lerans nyanser lyser igenom.

Genomskinlig glasyr
Transparent glasyr är vanligtvis färgad eller klar glasyr, men i en design så att lerans nyanser lyser igenom.

terrart2

Eneldat glas Dubbeleldat glas Reduktionseldat


Stort spektrum i både färger och ytor

Användningen av en enhetlig engobe ger TERRART® -element en helt ny, färgad karaktär. Engober täcker ett färgspektrum som fokuserar på diskreta färger och tillåter mycket speciella effekter som får pastellfärger att tänka på. Detta innebär att specifika dekorativa koncept kan användas – helt i linje med den kreativa arkitektens idéer.

terrart engobe

Röd – OX
Den granulära ytan med en metallstruktur som påminner om gjutjärn skapas genom att använda metalloxid i reduktionsbränningstekniken. Används i TERRART® -fasadsystemet kan konkreta intryck och idéer förverkligas för att uppnå unika fasadlösningar.

markbunden minskning

Miljöskydd och hållbarhet
Eftersom medvetenheten om miljöskydd och hållbarhet har ökat under åren lägger NBK särskild vikt vid att skydda människors hälsa. Detta förklarar varför glasyren har ändrats till blyfria formuleringar. Med den speciella bränningstekniken kan både matta och släta ytor produceras, precis som den normala ytan kan vara tillverkad av selen.

NBK

ta emot ett samtal

Fyll i formuläret här så ringer vi upp dig för att prata om dina behov. Det är gratis och utan förpliktelser.