ED DATA

ED DATA

C2Elements skärmplatta är en modern tolkning av en kakelvägg.

”vår” tegel / terrakotta motsvarar tegelns bästa sten ”kakeleldade tegel”. Brända Terracottta -produkter har tillverkats i tusentals år och gamla lerkrukor kan fortfarande användas efter 2000 år. Harmonin i fasaden kan uppnås av arkitekten, eftersom vi levererar den design som arkitekten ritar. C2Elements skärmtegel bleknar inte med tiden, även hundratals år, ändrar inte färg, patina kommer över fasaden, men färgen håller. Bränd glaserad terrakottasten. ”framtidens byggmaterial” uttalades av kejsaren Nebukadnesar i Babylon för 2800 år sedan.

Spelet i fasaden kan uppnås på många sätt, ansluten av brickan, olika färger, olika modulhöjder, möjligheterna är många. C2Elements skärmplatta är inte en dyr fasadlösning. C2Elements. skärmtegel är mycket miljövänliga, eftersom fasaden kan demonteras och användas på en annan byggnad. (och det är klart)

ED -data – Skjødstrup

Det nya huvudkontoret för ED Data framstår som en funktionell modern kontorsbyggnad med stor lagringskapacitet. Fasaderna levereras av C2Elements med en skärmplatta i 3 modulhöjder, vilket ger ett fantastiskt spel i fasaden. Färgen på brickan är ett kapitel för sig. Här överförs skönheten i natursten i variation till plattans yta på ett sätt som ger fasaden ett naturligt utseende, samtidigt som installationen är enkel och snabb. En byggnad som kommer att inspirera många.

Fasadens vikt spelar också in, 30 kg pr. m2. C2elements har också levererat understruktur från Systea. 350 mm utanför hänger den nya fasaden, det ger plats för 300 mm isolering.

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn

Naturliga brända färger med speciell teknik
TERRART® -färgerna och ytorna är gjorda över en rad naturliga brända färger och sträcker sig från vitt, sandigt, gult och taupe ända upp till färger som tenderar att bli gråa. Det finns också ett stort urval av röda toner som sträcker sig ända upp till bruna och svarta toner. Alla terrakottalement som tillverkas med TERRART® är gjorda med lerfärg i hela djupet.

Naturens skönhet är dock mer än bara dess färg. Specifika tekniker skapar ytor som ger en helt egen karaktär. Kreativa idéer kan därmed implementeras med ett imponerande resultat. Oavsett om ytan är kammad, avskalad, slipad eller på annat sätt bearbetad – slutresultatet är en vacker visuell upplevelse.

terrart1

Naturliga brända färger Naturliga ytor Engober

Hel ogenomskinlig glasyr
Ogenomskinlig glasyr kan ha varierande visuellt ”djup”, beroende på om det är en eller dubbelbränd tegel.

Snörglasyr
Lackglasyr är vanligtvis en färgad glasyr, men i en design så att lerans nyanser lyser igenom.

Genomskinlig glasyr
Transparent glasyr är vanligtvis färgad eller klar glasyr, men i en design så att lerans nyanser lyser igenom.

terrart2

Eneldat glas Dubbeleldat glas Reduktionseldat


Stort spektrum i både färger och ytor

Användningen av en enhetlig engobe ger TERRART® -element en helt ny, färgad karaktär. Engober täcker ett färgspektrum som fokuserar på diskreta färger och tillåter mycket speciella effekter som får pastellfärger att tänka på. Detta innebär att specifika dekorativa koncept kan användas – helt i linje med den kreativa arkitektens idéer.

terrart engobe

Röd – OX
Den granulära ytan med en metallstruktur som påminner om gjutjärn skapas genom att använda metalloxid i reduktionsbränningstekniken. Används i TERRART® -fasadsystemet kan konkreta intryck och idéer förverkligas för att uppnå unika fasadlösningar.

markbunden minskning

Miljöskydd och hållbarhet
Eftersom medvetenheten om miljöskydd och hållbarhet har ökat under åren lägger NBK särskild vikt vid att skydda människors hälsa. Detta förklarar varför glasyren har ändrats till blyfria formuleringar. Med den speciella bränningstekniken kan både matta och släta ytor produceras, precis som den normala ytan kan vara tillverkad av selen.

NBK

ta emot ett samtal

Fyll i formuläret här så ringer vi upp dig för att prata om dina behov. Det är gratis och utan förpliktelser.